Timp de mii de ani, oamenii din intreaga lume s-au confruntat cu o problema - nevoia de bani lichizi. Si aproape tot de atata vreme, exista si o solutie simpla. Amanetarea obiectelor de valoare pentru a obtine un imprumut in bani. Pe tot parcursul istoriei, casele de amanet au oferit imprumuturi in schimbul obiectelor valoroase. Acestea sunt retinute o anumita perioada de timp, in decursul careia proprietarul poate inapoia imprumutul plus dobanda pentru a-si lua obiectul inapoi. Daca proprietarul nu reuseste sa rascumpere obiectul amanetat, casa de amanet are dreptul sa il vanda altcuiva.
In prezent, pe teritoriul Statelor Unite exista peste 12.000 de case de amanet, ale caror rafturi sunt pline de tot felul de obiecte, de la unele obisnuite la altele incredibile. Fiecare dintre ele are povestea si trecutul sau.
Primele case de amanet au aparut in China acum peste 3.000 de ani si ofereau imprumuturi pe termen scurt taranilor. Uneori, obiectele erau amanetate catre persoane particulare, dar, de cele mai multe ori, era vorba de case de amanet. Amanetul s-a dezvoltat mult in Grecia si Roma antica, dandu-le negustorilor posibilitatea de a-si porni cate o mica afacere. in Evul Mediu, Biserica Catolica a impus anumite restrictii in ce priveste dobanzile, franand dezvoltarea caselor de amanet. Aceste reguli au fost indulcite in Europa in secolele XIV si XV, cand imprumuturile pe termen scurt au devenit un mijloc important de finantare a initiativelor de afaceri, dar si de ajutor temporar pentru cei saraci. Familii de vaza precum familia Lombard in Anglia si familia Medici in Italia au devenit cunoscute ca familii imprumutatoare. Regele Eduard al III-lea si-a amanetat bijuteriile catre familia Lombard in 1388 pentru a finanta razboiul contra Frantei si se spune ca regina Isabella a Spaniei a gajat cu bijuteriile sale expeditiile lui Cristofor Columb catre Lumea Noua. Cuvantul "pawn" (amanet) vine din latinescul "patinum", care inseamna imbracaminte. Hainele erau, adesea, cele mai valoroase posesiuni ale oamenilor de rand. Desi majoritatea caselor de amanet erau particulare, la sfarsitul secolului XVIII au fost infiintate in Europa case de amanet caritabile, care ofereau imprumuturi cu dobanzi mici saracilor pentru a ajuta la reducerea datoriilor. Obiceiul de a amaneta haine lunea si a le rascumpara vinerea era o cale des intalnita printre saracii din secolul XIX de a supravietui financiar saptamana de saptamana. Cel mai des apelau la casele de amanet cei care aveau nevoie repede de bani si, de aceea, au fost instituite masuri pentru a impiedica amanetarea de obiecte furate.
Legea Amanetului din 1872 continea prevederi care aparau casele de amanet ce vindeau, fara sa stie, obiecte furate. De asemenea, aceasta lege stabilea dobanzile care puteau fi percepute pentru obiectele amanetate si continea prevederi generale pentru acest domeniu, stabilind modele care sunt urmate si astazi.
Am început în anul 2014 prin înfiintarea unei societati, având principalul obiect de activitate plasat în sfera activitatilor de intermediere financiara nebancara de natura casei de amanet.
De la inceput ne-am propus sa oferim servicii caracterizate prin promptitudine, profesionalism, încredere si seriozitate, mentinând pe piata de profil comisioane atractive si cele mai avantajoase preturi.
Politica noasta de piata se remarca prin transparenta contractuala, buna credinta, clauze negociabile în avantajul clientilor nostri precum si prin respectarea deplina a normelor legale si de prudenta financiara specifica activitatii de profil.
In anul 2019 am raspuns unei necesitati in crestere si am infiintat un parc auto unde bunurile clientilor sa fie permanent protejate. Daca doresti ca masina sau motocicleta ta sa fie in deplina siguranta suntem solutia ideala fiind singurii din judetul Arges care nu tinem bunurile in parcari publice, expuse traficului zilnic din acestea.
În anul 2021 am deschis o noua locatie pe Strada Petrochimistilor specializata in comercializarea produselor din metale pretioase. In continuare vom asigura cele mai avantajoase oferte clientilor nostri, asigurându-i în acelasi timp, de totala noasta disponibilitate de a veni în întâmpinarea dorintelor si nevoilor ce-i anima.
Pagină web realizată în programul pentru creare site-uri, WebWave.
J03/435/2014
CUI: RO 32986843
Adresa: Str. 24 ianuarie, Mun. Pitesti, Jud. Arges
Reg. BNR: RE-PJR-03-036411
0348 410 234
+4 0786 720 607